Nëntor 20, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Diplomati 24 Vjecar qe po inspiron 55 Vende te Botes .

Diplomati 24 Vjecar qe po inspiron 55 Vende te Botes .

KMA NEWS / Ne Janar 2016 , Vizioni per Zhvillim Kombetar inaguroi platformen “ Si te behesh nje diplomat I Suksesshem” . Platforma ka per qellim kryesor trajnimin e te rinjve ne diplomaci dhe lidership bazuar nga Metodat e Kisingerit , dhe Qendres Belfer per Shkence dhe Maredhenie Nderkombetare .

Po kush eshte trajneri kryesor I platformes? Klevis Rreshka ka studiuar Shkenca Politike edhe Maredhenie Nderkombetare ne Universitetin Epoka , si ka ndjekur nje master 1 vjecar ne Qendren Belfer per Shkence dhe Maredhenie Nderkombetare ne Universitetin e Harvardit , ku eshte marre me ceshtjen e Sirise , Iranit dhe Izraelit , ne mbrojtje te interesave te sigurimit se shtetit amerikan .

Ne baze te kesaj academia , Rreshka ka implementuar platformen “ Si te behesh nje Diplomat I Suksessshem” ne 55 vende te botes , me nje plan 4 vjecar . Ai trajnon dhe meson me mijera te rinj anembane botes , me metodat me efiksae te diplomacies modern nderthurur me Metodat e Kisingerit , Inxhinierise Sociale edhe Lidershipit . Ne daten 1 Janar dhe 5 Mars eshte zhvilluar ne Tirane , me ne panel Lisen Bashkurtin , Oriela Nebiaj, Tomor Alizoti dhe trajneren e dyte te platformes , Znjsh . Emila Hoxha .

Ne daten 20 Shkurt trajnimi eshte mbajtur ne Prishtine / Kosove ne Ministrine e Arsimit me te ftuar ne panel , Drejtorin e Akademise Diplomatike se Kosoves , Z. Skender Durmishi , Prof . Dr Ass . Afrim Hoti , shef I departamentit te Shkencave Politike ne Universitetin e Prishtines , Ish Ambasadorin e Kosoves, Lul Mjeku edhe diplomatin e mirenjohur ne Belgjike ne qeverisjen e Ibrahim Rugoves Z. Ramadan Gashi .

Ne daten 10 Mars , Rreshka ka udhetuar ne Tallinn te Estonise , per ta ofruar kete trajnim ne Universitetin e Teknologjise se Talinit , me qindra studente nga 5 kontinente . Nen pritjen entuziaste te te shume te rinjve , Rreshka ka marre propozime te shumta , per te shtuar numrin e vendeve , per te prezantuar kete platforme .

Ne datat 26 dhe 29 Mars , “Si te behesh nje diplomat I Suksesshem “jepet ne Shkup edhe Lindje te Turqise , duke vazhduar me tej me Tbilisin , Bologna , Tiranen , Amman , Podgoricen , Beogradin , Sarajeven , Kopenhagenin , Athinen edhe Ljubljanen .

Se fundmi i gjithe stafi i Vizioni per Zhvillim Kombetar eshte shume I lumtur me rritjen e kesaj platform dhe Rreshka falenderon te gjithe mbeshtetesit e tij ne kete rruge .

reshka 3reshka 1reshka 2

About The Author

Related posts