Shtator 22, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Njeriu i artit: Politikanët nuk e kanë nga padituria, por janë të orientuar nga veset e ulta

Njeriu i artit: Politikanët nuk e kanë nga padituria, por janë të orientuar nga veset e ulta

KMA NEWS / Skulptori i njohur shqiptar, Ilir Gurabardhi i vlersuar faktikisht më shumë nga autoritetet jashtë vendit se sa nga vendi i tij, ku i ka shërbyer me shumë devotshmëri dhe profesionalizëm për shumë vite, dhe një ish drejtues i lartë në radhët e PS deri në vitin 1998, ku ka dhënë një kontribut të çmuar në demokratizimin e vendit dhe të partisë, në lidhje me debatin se kë do zgjidhje mes partisë dhe Shqipërisë, ka mbetur i shokuar, kur disa politikanë mjerishtë zgjodhën partinë.

Artisti shpreht se politikanët dhe pushtetarët  e tanishëm nuk e kanë nga padituria por janë të orjentuar nga veset e ulta nga ambicja dhe lakmitë për pasurim në kuriz të shoqerisë dhe kesaj i sherbejnë edhe me ligje dhe dhunë.

Nga lir Gurabardhi

Debati i koheve te fundit qe ne se do zgjidhje midis Shqiperise dhe Partise disa “politikane” u shprehen per partine, mjafton ngritja ne debat publik i nje mendimi te tille ne psikologji brenda saje shprehe humbjen e funksionit te partive polike si alternativa per te ndertuar nje vend demokratik dhe te nje politike dhe ekonomi ne ritje per interesat e shoqerise.

Ky debat mbyll cdo mundesi te shoqerise ne keto kushte per te pare shtetin dhe pushtetin e dale nga keto parti me voten e tije si alternativa progresive.

Kjo krijon percarje interesash ne popull, blerje e shitje votash, shkatrim te vetendergjegjes se individit duke e pare veten e tije si mall elektoral, duke ju nenshtruar ketij regulli brenda anarkise per mbijetese dhe kur nuk arin emigron nga varferia ose te mos bie preh e grupimeve kriminale ekonomike dhe politike te perfaqesuar ne organizma pushteti nga te cilet ndjehet i kercenuar.

Une nuk mund te them se e kane nga padituria por jane te orjentuar nga veset e ulta nga ambicja dhe lakmite per pasurim ne kuriz te shoqerise dhe kesaj i sherbejne edhe me ligje dhe dhune.

Problemi qendron a meriton te nderohet edhe drejtesia historike e ketije populli qe po i perdhoset dita dites pa tjeter qe duhet vendosur dinjiteti i saje dhe ndershmeria ne nivelet e kohes.

Vetem mbajtja e drejtesisie ne rrugen e drejte ne ndereshmeri ku secili qe sjell dhune, dhe perfitime te padrejta dhe probleme popullit te tije i ka sjelle vetes se vet.

About The Author

Related posts