Dhjetor 09, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Prifti katolik Dom Gjergj Meta: Nëse vritem nga ndonjë terrorist mysliman

Prifti katolik Dom Gjergj Meta: Nëse vritem nga ndonjë terrorist mysliman

KMA NEWSPrifti  katolik i Durrësit, Dom Gjergj Meta ashtu si vazhdimisht i ka mshuar fort forcimit të unitetit duke vënë mbi të gjitha njeriun e mirë pa dallim feje e ideje. Dom Gjergj Metën do ta kishte zili edhe një president që prosupozohet të jetë baba i unitetit kombëtarë, por presidentin tonë në këtë drejtim Meta e le në bisht të karrocerisë siç thonë shpesh qytetarët shqiptarë. Dom Gjergji në shkrimin e tij të fundit bënë thirrje për unitet dhe larg mërive, hasmërive dhe hakmarrjes. Lexoni shkrimin e plot të Dom Gjergjit më poshtë:

Nga Gjergj Meta

Nëse një ditë do të jem viktimë e një akti terrorist dhe do të thuhet që ky ishte mysliman, dua të mos flisni në emrin tim dhe sidomos nuk dua në emrin tim t’i shihni miqtë e mi myslimanë me sytë e paragjykimit dhe të urrejtjes.

Miqtë e mi nuk janë terroristë. Nëse një ditë kjo mund të ndodhë dua që miqtë e mi mos të ndihen keq, por përkundrazi të dinë se do të kenë një mik më shumë pranë Zotit që lutet për ta. Do të doja të njëjtën gjë të bënin edhe ata nëse vdesin nga dora e një të krishteri.

Bota nuk ka nevojë për urrejtje e hakmarrje. Bota ka nevojë për dashuri dhe për falje. Nuk jam i autorizuar të fal në emër të asnjë viktime të terrorizmit, por në emrin tim nuk dua të ndjej urrejtje, nuk dua….!

Të ndihmojmë njëri-tjetrin në dashuri!

About The Author

Related posts