Tetor 15, 2018

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Pekin: Studentët kinez zgjedhin të mësojnë gjuhën shqipe

Pekin: Studentët kinez zgjedhin të mësojnë gjuhën shqipe

KMA NEWS / Zv. kryetari i LSI-së, Luan Rama ndodhet në Kinë, ku merr pjesë në një konferencë globale. Gjatë kësaj vizite ai ka takuar edhe departamentin e gjuhës shqipe në Pekin.

Pjesë e këtij takimi ishte ambasadori i Shqipërisë në Kinë, Selim Belortaja, por edhe

asistent pedagogia e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe në këtë universitet Eranda Allmetaj.

“Në departamentin e gjuhës shqipe në Universitetin e Gjuhëve të Huaja të Pekinit, së bashku me ambasadorin e Shqipërisë në RP të Kinës Selim Belortaja.

Çfarë kënaqësie të gjesh në Kinën e largët e të madhe studentë kinezë që zgjedhin të mësojnë gjuhën shqipe dhe pedagogë që punojnë me shumë pasion dhe përkushtim, jo thjeshtë si mësimdhënës, por edhe si studiues të albanologjisë!

Mirënjohje, respekt dhe mbështetje për gjithçka ata bëjnë për gjuhën dhe kulturën tonë kombëtare!”, shkruan Rama.

About The Author

Related posts