Janar 19, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Të hënën, grevë 24 orëshe në Greqi

Të hënën, grevë 24 orëshe në Greqi
REKLAMA NE LAJM

KMA NEWS / Greqia do të paralizohet të hënën nga një grevë e përgjithshme 24 orëshe, e dyta që nga e premtja.

Asnjë nga mjetet e transportit nuk do të funksionojë, gjë që pritet të shkaktojë një kaos të vërtetë për trafikun e kryeqytetit Athinë.

Në grevë do të përfshihen edhe kontrollorët e trafikut ajror. Shumë fluturime të linjave të brendshme nuk do të kryhen të hënën, ndërdsa do të ketë ndryshime orari për dhjetra linja të tjera, përfshirë ato ndërkombëtare.

Greva e re do të zhvillohet në ditën që parlamenti grek do të ftohet të votojë paketën e masave të reja shtrënguese, si kusht për çlirimin e kësteve të mbetura nga 86 miliardë eurot që kanë ofruar kreditorët ndërkombëtare për shpëtimin e vendit.

Greva organizohet nga dy unionet më të mëdha sindikale në vend që përfshijnë punonjësit e sektorit publik dhe të atij privat.

Sindikalistët nënvizojnë se paketa e re e masave “do të shpërbëjë edhe ato mbetje të pakta të shtetit social që kishin shpëtuar gjatë viteve të krizës”.

Sindikalistët i ftojnë punonjësit e të gjithë vendit që t’u bashkohen protestave, “për të shprehur kundërshtimin ndaj politikës anti popullore të qeverisë”.

REKLAMA NE LAJM

About The Author

Related posts