Gusht 21, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

LSI përçahet dhe në Korçë, largohen 2 këshilltarë

LSI përçahet dhe në Korçë, largohen 2 këshilltarë

KMA NEWS / Vazhdojnë lëvizjet në radhët e Lëvizjes Socialiste për Integrim. Marilena Dervishi dhe Shkëlqim Larti, janë dy këshilltarët që janë larguar sot drejt Partisë Socialiste.

Në një deklaratë publike, këshilltarët thanë se janë ndër të parët që kanë themeluar LSI-në në Korçë, por po largohen pasi nuk duan të jenë pjesë e një partie, që sipas tyre bllokon zhvillimin e vendit.

Njësoj si “homologët” e tyre në bashkitë e tjera të vendit, edhe këshilltarët e LSI-së në Korçë, thonë se nuk mund të jenë më pjesë e një partie që bashkëpunon me PD-në, që sipas tyre është larg Europës dhe pranë Rusisë.

Shkëlqim Larti:

Jam sot këtu për të ndarë me ju një vendim të cilin e kam menduar dhe ndarë shpesh me miqtë dhe bashkëpunëtorët e Lëvizjes Socialiste për Integrim. 
Unë jam një nga njerëzit e parë që i jam bashkuar kësaj force politike në Korçë, qysh në krijimin e saj, me përgjegjësinë e një ish-ushtaraku për të kontribuar për komunitetin dhe vendin tim.
Në çdo moment kam besuar dhe punuar në funksion të qëllimit të kësaj force politike, dhe jam i bindur në funksion të qëllimit çdo korçari që më ka besuar dhe na ka besuar gjatë këtyre viteve.
E ndiej veten protagonist në shumë vendime që kam marrë së bashku me kolegët e ish koalicionit të majtë, janë vendime që sot e kanë bërë Korçën dhe zonën nga unë vij, modelin e gjithë Shqipërisë.

Sot e gjej veten përballë dy rrugëve, të vazhdoj të jem përkrah këtij transformimi apo ti bindem porosive politike të LSI, që këtu në Bashkinë e Korçës, më shumë se kudo tjetër nuk gjejnë dot vend. Unë sot vendosa të mos e braktis atë që kam bërë deri më sot dhe t’i bashkohem grupit të Partisë Socialiste, duke lënëm pas rrugën e porosive të bllokimit që vijnë nga Tirana.

Kjo forcë politike e bashkuar me Partinë Demokratike, është larg Europës dhe larg punëve të mira që qytetarët prekin çdo ditë. Aq më shumë sot ku më çfarë po dëgjojmë mbrapa PD është Moska apo forca të tjera të errëta që e mbështesin.
Largohem sot nga LSI dhe bashkohem me PS, duke qëndruar i majtë siç kam qenë gjithmonë, me bindjen se i qëndroj besnik çdo anëtari të LSI që më ka votuar. 
Pas largimit të dy këshilltarëve nga LSI Këshilli Bashkiak i Korçës shkon me 23 mandate PS, 6 LSI dhe 12 PD.

About The Author

Related posts