Maj 24, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Erion Velija kujdes! Pordhët me kulla e teatro të grisin kokën edhe brekët

Erion Velija kujdes! Pordhët me kulla e teatro të grisin kokën edhe brekët

KMA NEWS
Nga Genta Kaloçi Skënderi

genta-1Trakt për bashkinë dhe erjon fikun qazimon, kryetarin e ri me rrënjë të vjetra në kohën e zogut.
Lëri pordhët e mëdha erjon fiku me kulla e teatro, se të grisin kokën jo vetëm brekët. Fillo nga gjërat e vogla, të mëdhatë i bëjmë Ne!
Erjon trapi përpara se të na tregosh, se gjoja punon duke futur në xhep një pjesë të buxhetit për çdo projekt që firmos, mbase do duhej të mendoje për popullsinë e Tiranës që ka arritur mbi 1milion dhe nuk kanë një çesëm të frekohen, banjo publike, ku mund të shkarkohen në një hapësirë të cilën ti e quan se është përgjegjsia jote konstitucionale.
Erjon qazimo, mbase nuk ke ardhur në Shkup, qyteti me ndotjen më të madhe të ajrit në rajon, por çuditërisht ka gjelbërim, lulishte, mini pyje në çdo kompleks ose pallat banimi, ndërkoh që ne u kemi vënë sharrën e kazmën.
Gjithashtu ti erjon qazimo bashkë me ata halet paraardhësit e tu, si edi dhe lulushi nuk menduat kurrë për njerëzit, cilësinë e jetës së tyre, përveç valixheve me para që qarkullojnë në zyrat dhe llogaritë tuaja bankare.
Shiko trapi erjon, Shkupi, qyteti i fundit në rajon për nga zhvillimi, niveli i rrogave, korrupsioni, niveli i ulët jetësor, problematika të ndryshme politike, socialokulturore, por megjithatë në çdo klm ka nga një çezëm publike (dimër/behar) për popullsinë këmbësore që të freskohet e të pi ujin. Një mundësi për qytetarët pa patur nevoj ta marrin me vete nga shpia në çantë si dhe për ata që s’kanë mundësi të futen në dyqan të bëjnë shurrën e të blejnë me zor e me pahir shishen e ujit 70-100lek.
Mjaft u katandise qesharak e kriminel ordiner, një kombinim i dyfishtë i qazimit me zogun.
Mjaft me gjobat për shurrën, për pëllitjen e gomarit, gjoba për pickimin e mushkonjave, gjoba për qeset plastike në biznese.
Erjon fiku, nëse mendon se do shpëtosh, dhe e mban veten me gajret, se nëse bën vepra të mëdha, (fut sasi të mëdha në xhep), mbase ble dënimin dhe shpëton.
Erjon fiku, zbriti kalit që i ke hipur së prapthi që mos ta pësosh si shoku yt i ngushtë nga tepelena, saje trimi.
Erjon qazimo, thirri kaplloqes sa je në kohë, se po vjen dita që nuk do shpëtoni, e mos gënjeni veten, se meqse shpëtova edhe sot, mbase shpëtoj edhe mot.
Iku ajo kohë që bëheshin llogaritë në atë mënyrë.
Erjon fiku e kisha për detyrë të ta rikujtoj detyrimin dhe përgjegjsinë tënde si përfaqësues i vullnetit të njerëzve, nëpërmjet votës që të dhanë e të besuan jetën e tyre.
Mos tt marri koka erë, se do përgjigjesh për gjithçka që ke bërë si ministër dhe si kryetar bashkie. Auditimi do të të trokasi edhe ty derën, fakti se s’je përparësi, nuk do të thotë se ke shpëtuar, thjesht duhet të presësh rradhën.
Deri atëherë, shtrëngoi mirë vidat në kokën tënde, që mos ti shtrëngojnë të tjerët.
Kaq erjon fiku, je djalë i zgjuar dhe kupton ti çfarë dua të them.
Bëj punë konkrete e lëri fasadat, na iku piktorbojaxhiu, lulush gjumashi dembelziu, na erdhi qazim fiku i këndeve të lojrave dhe lulishteve me bar omgj të prishur eksperimental (që mbin e thahet brenda ditës) e me shkurre që i pagëzon me firma e vula si pemishte e frutorë.
Erjon fiku, fakti se mbase bëhesh baba i ri, mos e paraqit në komisionin e auditimit si argument, justifikim për të shpëtuar nga kontrolli, ndëshkimi, drejtësia.
Kujdes erjon fiku, iku koha kur na ushqenit barin me çmimin e rukolës.
Do dhisni patate së shpejti në të gjitha bashkitë e vendit nga 90a deri më sot.
Deri atëherë, fillo e bëj çesma publike për këmbësorët e pamundur për të patur akses në të drejtën e tyre themelore, ujin.
Mos harro halet, që mos tt dhjesin ty së shpejti. Nuk do shpëtosh duke vënë gjoba e qytetari të shantazhohet o të paguaj lokalin o të paguaj ato halet plastike të qelbura pa patur dikë ti manaxhoj për pastërtinë e tyre, meqse lekët ua xhvasni popullsisë.
I keni filluar gjërat së prapthi, si zogu edhe ju. Gjithçka fillon nga edukimi e jo nga gjobat o trapi injorant, fashist.
Ps. Kjo çezëm publike gjendet në Shkup, në çdo rrugë kryesore e në çdo distancë 1-2 km ndodhet një çezëm e tillë për qytetarin, këmbësorin, çiklistin, vrapusin, fëmijën, plakun/plakën, studentin, fshatarin, këto kategori të dobta socialoekonomike.
Futju punës erjon, se do digjesh e përvëlohesh më keq se veting-u i drejtësisë.
Sugjerim socialokulturor, aspak miqësor, e aspak shoqëror, se nuk jemi të tillë.
Mos harroni.
Vëzhgoheni, monitoroheni, dëshifroheni. Kujdes!

About The Author

Related posts