Prill 25, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Veliu-Henzler: Projekti ”ORKA”, bllokon asetet që burojnë nga krimi

Veliu-Henzler: Projekti ”ORKA”, bllokon asetet që burojnë nga krimi

KMA NEWS / Veliu-Henzler: Projekti ”ORKA”, bllokon asetet që burojnë nga krimi

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu ka zhvilluar një takim me zv/presidentin e Zyrës Federale Kriminale të Gjermanisë, Peter Henzler ku është diskutuar për luftën kundër krimit të organizuar ndërkombëtar.

Në fjalën e tij, Veliu u shpreh se ky bashkëpunim i frytshëm është vazhdimësi e bashkëpunimeve të sukseshme midis qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane dhe çmoi si shumë të rëndësishme mbështetjen nga ana e Policisë gjermane për Policinë shqiptare dhe për Task-Forcën në veçanti.

Nga ana e tij Henzler u shpreh se tashmë është ngritur një bazë e shkëlqyer për ta çuar më tej bashkëpunimin mes dy policive duke ndërmarë iniciativa të përbashkëta në varësi të situatës së krimit në Shqipëri, në Gjermani dhe pse jo edhe më gjerë në Europë.

”Duhet të identifikohen qëllimet e përbashkëta edhe në kuadër të projektit “ORKA” që do të nisë së shpejti në Gjermani në bashkëpunim edhe me Task-Forcën “Forca e Ligjit”, që është një mundësi shumë e mirë për të luftuar krimin në Shqipëri, duke luftuar dhe bllokuar së pari asetet monetare që burojnë nga krimi”,-tha Peter Henzler.

Në fund të takimit u nënshkrua marrëveshja për dorëzimin e logjistikës në mjete kompiuterike, mjete lëvizëse motoçikleta dhe pajisje të tjera speciale për Task-Forcën “Forca e Ligjit”.

Fotografia e Policia e Shtetit
Fotografia e Policia e Shtetit
Fotografia e Policia e Shtetit
Fotografia e Policia e Shtetit
+7

About The Author

Related posts