Tetor 21, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Rama sulm të hapur presidentit: Nga e shtuna kemi një problem me Ilir Metën, të hidhen përpjetë të gjithë…

Rama sulm të hapur presidentit: Nga e shtuna kemi një problem me Ilir Metën, të hidhen përpjetë të gjithë…

KMA NEWS / Rama sulm të hapur presidentit: Nga e shtuna kemi një problem me Ilir Metën, të hidhen përpjetë të gjithë…

Dje kryeministri u shpreh se nuk kishte mbaruar me aq, dhe kështu ndodhi, Edi Rama e ka nisur seancën e sotme në Kuvend me një sulm të hapur në drejtim të presidentit të vendit Ilir Meta, ku nuk harroi t’i kujtonte dhe besimin dhe votat e dhëna nga ana e socialistëve.

Rama u shpreh se nga e shtuna qeveria ka një problem të madh me presidentin e vendit, për shkak se ky i fundit po e dëmton punën e qeverisë, duke refuzuar emrin e Sandër Lleshit.

Reagimi i Ramës:

Shumë nga ne kemi votuar për Ilir Metës si President, atë ditë ne nuk e kishim shumicën absolute që kemi sot, po unë e kisha bindjen e plotë se Ilir Meta ishte kandidatura më e përshtatshme në rrethanat kur duhej të zgjidhej presidenti i shtatë i Republikës. 

Që kur hyri në Presidencë, përveç dalldisjes para zgjedhjeve me flamurin e LSI-së, duhet thënë se ai e ka merituar votën tonë, duke e peshuar fjalën dhe duke respektuar Kushtetutën. Prej së shtunës mbrëma ne kemi një problem që na është krijuar nga ana e presidentit për punën tonë. Puna jonë është të hartojmë dhe të miratojmë ligje, dhe të qeverisim, kur të kemi të paktën besimin e 71 ligjvënsve. 

Kjo është detyra jonë, edhe në qoftë se nuk e kemi besimin edhe të presidentit. Askush tjetër veç popullit sovran, as e ka dhe as nuk mund ta ketë të drejtën që të na heqë të drejtën për të qeverisur, edhe sikur të hidhet përpjetë ndonjë njeri. 

Kushtetuta i ka një më një 12 kompetencat e presidentit të Republikës, në to nuk ka në asnjë moment të shkruar se presidenti nuk ka kompetencë që të refuzojë zgjedhjet e kryeministrit.

About The Author

Related posts