Dhjetor 11, 2019

reklama kryesore bar
reklama kryesore bar

Dorëhiqet ministja se vonoi nisjen e avionit të udhëtarëve

Dorëhiqet ministja se vonoi nisjen e avionit të udhëtarëve

KMA NEWS / Dorëhiqet ministja se vonoi nisjen e avionit të udhëtarëve

Ministrja i Mjedisit e Meksikës ka dhënë dorëheqjen të shtunën pasi shkaktoi një fluturim komercial të vonuar, duke e bërë atë zyrtarin e dytë të lartë që të largohej nga qeveria e presidentit Andres Manuel Lopez Obrador në më pak se një javë.

Zyra e presidentit njoftoi se Josefa Gonzalez Blanco Ortiz Mena, ministre e Mjedisit dhe Burimeve Natyrore, kishte ofruar dorëheqjen e saj dhe Lopez Obrador tha gjatë një fjalimi të shtunën pasdite që ai e kishte pranuar atë.

Në letrën e saj të dorëheqjes, e cila u botua nga zyra e presidentit, Gonzalez Blanco tha se në fillim të një udhëtimi pune të premten, ajo kishte shkaktuar vonesë për udhëtarët që udhëtonin në aeroplan dhe ekuipazhin e saj.

“Nuk ka asnjë justifikim. Transformimi i vërtetë i Meksikës kërkon harmonizim të plotë me vlerat e barazisë dhe drejtësisë,” tha Gonzalez Blanco. “Askush nuk duhet të ketë privilegje dhe përfitimet e një personi, madje edhe në kryerjen e detyrave të veta, nuk mund të jenë mbi mirëqenien e shumicës”.

Në fjalimin e tij pasdite, presidenti tha se ai kishte folur me Gonzalez Blanco atë mëngjes, duke i thënë asaj të merrte pjesë në çështjen e vonesës së fluturimit, duke shtuar se ajo kërkoi falje.

“Ajo me shumë sinqerisht më tregoi se çfarë kishte ndodhur dhe vendosi dorëheqjen e saj në dispozicion dhe unë e pranova atë,” tha Lopez Obrador, raporton Reuters.

Dalja e saj vjen pas dorëheqjes së Martinez, kreu i Institutit të Sigurimeve Shoqërore të Meksikës (IMSS), i cili u ankua se shkurtimet buxhetore dhe shtyrjet e urdhëruara nga ministri i Financave i Lopez Obradorit po dëmtonin shërbimet shëndetësore për të varfrit.

About The Author

Related posts